Välkommen till år 2018 med Naturskyddsföreningen Sunnerbo!

Årets styrelse hälsar välkommen till årets aktiviteter!

Nedan följer en förteckning över nya styrelsen och programmet:

Ordförande och postmottagare Marie Nordmark – tar gärna emot e-post via Sunnerbo@naturskyddsforeningen.se men nås även på mobiltelefonnummer 070 954 34 56 vid brådskande ärenden

Vice ordförande Karl-Johan Jansson

Kassör Peter Rolfson

Sekreterare Catarina Carleson

Ledamot Bo Carlsson

Ledamot Mattias Nordmark

Ledamot Lena Göransson

Suppleant Emil Göransson

Suppleant Göran Magnusson

Valberedare Ingrid Nilsson – tar gärna emot tips på nya styrelsemedlemmar! Kontaktas via e-post ingrid.nilsson@kronoberg.se eller på telefonnummer 0372-623 08/ mobil 070 623 08 03

Revisor Tommy Göransson nås via e-post tyg@live.se

Revisor Kaj Olsson nås via e-post kaj.bolet@gmail.com

Revisorssuppleant Linnea Källman

 

NATURSKYDDSFÖRENINGEN SUNNERBOS PROGRAM 2018

ÅRSMÖTE onsdag 14/3 kl. 19,00 i Godsmagasinet på Skånegatan 12, 341 31 Ljungby. Förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar bjuds det på semla och intressant föredrag. Nyfiken på hur det har gått med Omställning Sunnerbo? Det berättar vi gärna!

EARTH HOUR lördag 24/3 kl. 20,30-21,30. Jordtimmen då vi har chansen att visa att vi bryr oss om planeten. En utmärkt anledning till att släcka lamporna och tända stearinljusen.

KLÄDBYTARDAG lördag 14/4 i utställningshallen på biblioteket i Ljungby. Inlämning kl. 10,15-11,00. Kom tillbaka kl. 11,30-13,00 för att fullborda bytet med något fint som någon annan lämnat in. Det går även bra att lämna in skor och accessoarer, men allt ska vara helt och rent, såklart, lämna in i det skick du önskar hämta ut!

WORLD FAIRTRADE CHALLENGE 2018. Hela världen fikar 7-9 maj, fikar du? Läs mer och hitta fika på fairtradechallenge.se.

WORLD FAIR TRADE DAY lördag 12/5 – Rättvis handel för en schysstare värld och friskare planet. Läs mer på WFTO.com.

VANDRING I NÖTTJA URSKOG söndag 26/8 kl. 15,00. Följ med på en ca 3 km vild vandring i Nöttja urskog. Mötesplats på Karl-Johan och Helenas gårdsplan i Staverhult, vägvisningsskylt 1,5 km söder om Bölminge. Ta med egen fika. Samåkning från Sagomuseet i Ljungby kl. 14,30. Kontakt: Karl-Johan Jansson. 072-7234344.

För fler naturupplevelser besök: http://www.lansstyrelsen.se/Kronoberg/Sv/djur-och-natur/friluftsliv/Pages/Naturutflykter-2018

MILJÖVÄNLIGA VECKAN v. 40. Tema 2018 handlar om att inspirera till att ta hand om det vi har; att reparera, dela, göra om och byta de prylar vi har – och därmed minska behovet av att köpa nytt. Är du duktig på detta och vill dela med dig av din kunskap och idéer? Kontakta Marie Nordmark på 070-9543456.

FAIRTRADE FOKUS v 41-42. Fairtrade är en oberoende produktmärkning som bidrar till att odlare och arbetare i länder med utbredd fattigdom kan förbättra sina levnads- och arbetsvillkor med egen kraft. Håll utkik efter fynd i butikshyllorna dessa veckor!

LJUNGBY KOMMUN MILJÖMÅNAD. Läs mer på www.ljungby.se.

 

I samband med utskicket av programmet har ordförande ordet och det kommer här:

ORDFÖRANDE HAR ORDET

Nytt år, nya utmaningar och nya möjligheter.

Vid förra årets årsmöte blev jag vald till Sunnerbokretsens nya ordförande, tack för förtroendet – tillsammans kan vi göra skillnad!

Jag heter Marie Nordmark och bor i Ljungby med min man Mattias och katten Felix. Mina intressen är att vara med familj och vänner, arbeta i trädgården och engagera mig i frågor inom konsumentmakt såsom närproducerat, ekologiskt och Fairtrade.

Världens ledare har förbundit sig till 17 globala mål för att uppnå fyra fantastiska saker till år 2030. Att avskaffa extrem fattigdom. Att minska ojämlikheter i världen. Att lösa klimatkrisen. Att främja fred och rättvisa. Genom de Globala målen för hållbar utveckling kan det här uppnås. I alla länder. För alla människor. Om målen ska fungera måste alla känna till dem. http://www.globalamalen.se.

Vi behöver alla fundera på vad som verkligen är viktigt här i livet och rösta för det Sverige vi vill ha, den värld som vi vill leva i. Förra valet kartlade Naturskyddsföreningen olika politikers miljöengagemang, håll ögon och öron öppna för valarbetet 2018!

Du vet väl om att du som medlem i Naturskyddsföreningen har tillgång till Naturkontakt, föreningens interna nätverk: https://www.naturskyddsforeningen.se/vad-du-kan-gora/som-medlem/naturkontakt.

HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN på våra aktiviteter, jag hoppas att vi ses!

 

 

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.